Klussen in Huis

Ophangen woon-accessoires
Batterijen van rookmelders vervangen
Monteren eenvoudig bouwpakket

 Klussen in de Tuin

Gras maaien / onkruid weghalen
Bladeren wegvegen
Snoeien van lage heggen, struiken en bomen

 Dienst verlening

Horeca / bezorgen / boodschappen doen

 Overige klussen

Klussen welke niet in de categoriën Tuin, Huis of Dienstverlening valt.

 Alle Klussen

Een overzicht van alle beschikbare klussen.

Een project voor en door ouderen om elkaar te kunnen ontmoeten en samen te creëren. Het project wordt ondersteund door de Muzelinck, Onswelzijn, BrabantZorg en Brabant Wonen die de ouderen bij elkaar brengt met activiteiten die aansluiten bij deze doelgroep. 

 
Geef mensen een ruimte en de ruimte om dat te doen wat zij willen doen. Er is ruimte voor creatieve werkvormen, muziek en spel. Een laagdrempelige manier om bij elkaar te komen en elkaar te inspireren. Op deze manier wordt het project gedragen door de ouderen zelf. 
 
Het thema ‘Haal de natuur binnen’ wordt door iedere deelnemer op eigen wijze ingevuld. Iedere bewoner heeft de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de invulling van de ruimte waar zij elkaar ontmoeten. 
 
Kunst helpt tegen eenzaamheid en haalt het talent in de mens naar boven. Onder ouderen is talent aanwezig dat naar de achtergrond is verdwenen. Door het project ‘Kunst & Geluk wordt het talent weer aangesproken, begeleid door deskundige professionals. 
 
Verhalen en herinneringen worden gedeeld met elkaar. Ideeën komen tot stand met elkaar. Stapje voor stapje komen de mensen dichterbij elkaar. Kunst zet mensen in beweging! 
 
IMG 20220628 WA0001

Sinds een paar maanden is er op donderdagochtend een uitgiftepunt van de stichting Eten Over Regio Oss op de Rossinistraat 44 in Oss. Wanneer mensen drie jaar van de voedselbank gebruik hebben gemaakt of een paar euro teveel inkomen hebben, kunnen ze daar niet meer terecht. Met behulp van een gesponsorde auto door fa. Huiskes rijdt Angelique Maas langs diverse winkeliers om voedsel op te halen. Het zou mooi zijn wanneer het voedselaanbod verbeterd kan worden door meer goente en fruit aan te bieden en meer te focussen op gezonde voeding.

Natuurlijk kan er ook door particulieren gebracht worden en dit kan ook nog op het oude adres in de Verdistraat.

Terug

 

Deelgenoten Oss wil in samenwerking met Werklabnl en Quiet Oss mensen uitnodigen om hun vitaliteit te verbeteren of te onderhouden door middel
van sporten en bewegen.
Het gaat om mensen met allerlei achtergronden en liefhebbers en/ of toekomstig beoefenaars van diverse sporten. De basissporten zijn hardlopen, fietsen,
fitness, bootcamp en wandelen.
Iedere deelnemer streeft zijn/ haar eigen doelen na en wordt daarbij, indien nodig, gratis ondersteund/ gecoacht.


Via de sociale media kun je lezen en zien hoe het de diverse deelnemers vergaat bij het realiseren van zijn/ haar doelen. Een deelnemer kan ervoor kiezen
om anoniem in de sociale media gepresenteerd te worden (hoeft dus niet met naam en toenaam en foto's en video's kunnen onherkenbaar zijn).Ongeveer 1 keer per 6 weken is een deelnemer aan de beurt om centraal gezet te worden in de sociale media.


De mensen die meedoen krijgen voor hun sport passende sportkleding, waarmee ze zowel 's zomers en 's winters kunnen oefenen en trainen.  Via donaties
proberen we voor degenen die weinig te besteden hebben schoenen e.d. aan te schaffen. Via de kleding wordt het gedachtegoed van Deelgenoten Oss
(zie deelgenotenoss.nl), Quiet (zie quiet.nl/oss/) en WerkLab (zie werklabnl.nl) uitgedragen middels een logo.


Er is vooralsnog plaats voor 25 deelnemers. Ken je iemand die geinteresseerd is of heb je zelf zin om mee te doen, laat dit dan weten via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug

 Hieronder kunt u lezen wat we zoal in 2021 hebben gedaan/ bereikt.

Deelgenoten Oss 2021Deelgenoten Oss 2021 1

Terug

 

Net als vorig jaar kunt u bij Deelgenoten Oss vogelhuisjes laten maken voor de koolmees ter bestrijding van de Processie rups. Deze kleine rups geeft veel overlast en de kool- en pimpelmezen zijn er dol op. Op een natuurlijke wijze kan dit dan opgelost worden en hoe meer mensen hieraan meewerken hoe groter het succes.

Wilt u een bestelling plaatsen of heeft u vragen hierover dan kunt u hieronder de link aanklikken en kunt u een mailtje sturen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug