Het treintje is in beheer van de stichting Maasmeanders. Het kan door ondernemers, organisaties en families gehuurd worden om inwoners en gasten op een bijzondere wijze kennis te laten maken met ons gebied.

Heb jij ervaring met het rijden in een tractor en ga je graag met andere mensen om dan is dit mogelijk ook iets voor jou.

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die dit graag zouden willen doen. Door ons groepje chauffeurs te vergroten kunnen we wat vaker wisselen zodat het voor niemand een grote tijdsbelasting hoeft te zijn.

Thuisbasis van het treintje is De Burgthoeve in Oijen. Daar haal je het treintje voor elke rit op. Het treintje rijdt met een eigen kleine tractor die als locomotief fungeert. Via de Burgthoeve is het treintje met de chauffeur en de inzittenden verzekerd. Daarom moet je voor je zelf mag gaan rijden bij de Burgthoeve een proeve van bekwaamheid af leggen. Ook mag je gerust een keer meerijden met een ervaren chauffeur om te kijken of het wat voor je is.

Er zijn geen vaste routes of reistijden. Mensen of ondernemers die het treintje boeken kiezen vaak zelf hun route en het tijdstip uit; vaak in de gemeente Oss of directe omgeving maar ze gaan ook wel eens de Maas over.

Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor de uren die je hebt gereden.

Je rijdt nooit snel, je hebt te maken met gasten die genieten van een uitje. Je biedt hulp bij het in- en uitstappen en geeft zo nodig instructies waar de gasten zich omwille van hun eigen veiligheid aan hebben te houden. In de wagons is een geluidsinstallatie waarmee een gids uitleg kan geven maar waarmee je ook als chauffeur met je gasten vanuit de tractor kunt communiceren. Dus heb je iets leuks te vertellen over de omgeving, ga gerust je gang.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug